Friday, December 31, 2010

Tegevusaruanne 2010

Rakke Koguduse 2010.a. tegevusaruanne

Rakke Koguduse tegevuse eesmärkideks on levitada Piibli õpetust ja kuulutada evangeeliumi; kasvatada oma liikmeid ja pooldajaid evangeeliumi tundmises ja vaimus; taotleda kristliku elu ja kõlbluse kasvu; ühendada ja kasvatada kristlasi evangeeliumi alusel; rahuldada oma liikmete ja pooldajate vaimseid ja usulisi vajadusi; arendada hoolekannet ja heategevust; igati arendada koostööd teiste kogudustega ja konfessioonidega ning luua kontakte ja arendada koostööd välisriikide usuorganisatsioonidega.

Nimetatud eesmärkide saavutamiseks toimusid 2010. aastal regulaarselt jumalateenistused pühapäeviti ning palvetunnid laupäeviti, lastekirik kaks korda kuus, ALFA kursus, heategevusmüügid kiriku ehituse toetuseks jm üritused. Võeti vastu Rootsi Luleå Missionikiriku sõpruskoguduse 8-liikmeline esindus, osaleti erinevatel koolitustel ja konverentsidel, täiendati raamatukogu ning arendati teavitustegevust. Viis jumalateenistust viisid läbi külalised sh pastorid Eenok Palm, Matt Edminster, Mart ja Heli Metsala. Koos Rootsi sõpruskogudusega viidi suvel läbi esimene kontsert-jumalateenistus uue kiriku vundamendil ning ühiselt teeniti kaasa Tõrva koguduse jumalateenistusel.

Hoolekandetöö vanuritega toimus Tammiku Avahooldekeskuses, kus viidi läbi neli jumalateenistust. Oikumeenilise koostöö raames organiseeriti Rakkes kolm jumalateenistust EELK Simuna koguduse õpetaja Enn Salvestega sh surnuaiapüha Ao kalmistul. Detsembris korraldati Rakke Kultuurikeskuses oikumeeniline jumalateenistus, kus jagas sõna EELK Koeru koguduse õpetaja Allan Praats ning muusikaga teenis Rakke Kultuurikeskuse kvintett.

Koguduse juhatuse esimees esindas kogudust Rakke alevi advendiküünla süütamisel. Juhatuse liikmed osalesid EKB Liidu aastakonverentsil ja pastoriperede laagris. Juhatus osales neljal piirkondlikul pastorite ja töötegijate nõupidamisel, neist esimene korraldati jaanuaris Rakke Koguduses. Koguduse liikmed ja töötegijad osalesid kahes laagris (Avispea Vabakoguduse palvelaagris, Rakvere Karmeli koguduse noortelaagris), neljal konverentsil (ECPM kristliku demokraatia konverentsil, EMERGE Naistekonverentsil ‘Varjust välja’, GLS juhtimiskonverentsil, maakondlikul kodanikeühenduste konverentsil), lastetöö koolitusel ning Lääne-Viru Arenduskeskuse infopäeval. Koguduse esindused osalesid Avispea ja Koeru koguduste aastapäeva jumalateenistustel.

2010. aastal jätkas tegevust lastekirik regulaarselt kaks korda kuus, alates sügisest kahes vanuserühmas. Lastekirikus osales 10-20 last vanuses 3-15. Augustis viidi koos Rootsi külalistega läbi lasteüritus Rakke Laululaval ning detsembris ligi 60 osavõtjaga heategevuslik perepäev Kultuurikeskuses koos ansambliga Juhhei Tallinnast.

Ürituste korraldamiseks ja koguduse vara hoidmiseks on Rakke Vallalt renditud 1-toaline korter. 2010. aastal hooldati jätkuvalt kiriku kinnistut Staadioni tänaval ning jätkati kiriku ehituseks annetuste kogumist.

2010. aasta lõpus loodi koguduse blogi ja Facebooki leht. Vallalehes Rakke Kaja avaldati artikkel lastekiriku tegevusest ja koguduse teated.

Koguduse tegevuse finantseerimiseks koguti annetusi; EKB Liidu toetuseks liikmeannetusi. 2010. aastal toetati Ühtri palvela katuse ehitust 1000 kooniga, Avispea Vabakoguduse palvelaagreid 2000 krooniga ning Piiblipäevi ja EKB Liidu pastorite fondi 1000 krooniga.

31.12.2010 seisuga oli Rakke Koguduses 22 liiget, neist 8 meest ja 14 naist. 2011. aastal jätkab Rakke Kogudus oma senist tegevust. Kogudusel ei ole palgalisi töötajaid.
___
Koguduse 2009. aasta tegevusaruanne lingil http://rakkekogudus.blogspot.com/2009/12/tegevusaruanne-2009.html

No comments:

Post a Comment