Monday, October 1, 2018

2018 III kvartal Rakke Koguduses

Lõunamaa kuninganna tõuseb kohtupäeval üles koos selle sugupõlvega ja mõistab ta süüdi, sest tema tuli ilmamaa otsast kuulama Saalomoni tarkust, ja vaata, siin on rohkem kui Saalomon! 
(Matteuse 12:42)

8.7.18 külalised Tartust
Pärast pikemat pausi märkisime alates 2018. aasta juulikust jälle järjepidevamalt üles koguduse sündmusi ning osalejate arve. Viie aasta tagust võrdlusmaterjali leiab postitusest Aasta 2013 Rakke Koguduses. Samuti oleme arvulisi kokkuvõtteid teinud aastatel 2015 ja 2016.

2018. aasta kolmandas kvartalis juulist septembrini toimus Rakke Koguduses 13 jumalateenistust, millest osalejate arvu märkisime üles kümnel. Jumalateenistustel oli keskmiselt 10 osalejat. Kõige vähem 2 osalejat oli jumalateenistusel suveharjal 15. juulil, kui mitmed koguduse liikmed osalesid väljasõidul Puka koguduse aastapäevale. Kõige rohkem 15 osalejat oli 16. septembri jumalateenistusel, kui meil olid külalised Kohila kogudusest ning leidis aset ka selle kvartali ainus leivamurdmine. Kokku osales koos külalistega 3. kvartali jumalateenistustel vähemalt 29 erinevat osalejat.

Juulist septembrini toimus vähemalt 11 kolmapäevaõhtust palvetundi, millest osalejate arvu märkisime üles seitsmel. Palvetundides oli keskmiselt 8 osalejat. Kõige vähem 6 osalejat oli 4. juuli ja 5. septembri palvetundides. Kõige rohkem 12 osalejat oli 19. septembri palvetunnis.

29.07.2018 Järva-Jaani koguduse aastapäeval

Kolmandas kvartalis käisime kokku viiel väljasõidul, kus oli keskmiselt viis osalejat. Neli osalejat oli kahel väljasõidul - 19. augustil Koeru koguduse aastapäeval ja 29. septembril Toompeal meestekonverentsil (neist viimase osalejate hulka ei arvestanud transporditeenust osutanud üht naist ja kaht last, kes meestekonverentsil ei osalenud). Kuus osalejat oli kolmel väljasõidul - 15. juulil Puka koguduse aastapäeval, 29. juulil Järva-Jaani koguduse aastapäeval ja 12. septembril Jõgeva koguduses eestpalve õhtul. Viiel väljasõidul osales kokku 11 erinevat osalejat.

16.09.2018 külalised Kohilast
Lisaks eelnimetatud jumalateenistustele, palvetundidele ja väljasõitudele said üles märgitud neli muud sündmust - 12. juulil MTÜ Rakke Kirik üldkoosolek viie osalejaga, 15. augustil ristimine Ao Veskijärvel 16 osalejaga, 15. septembril piirkonna nõupidamine Kiviõlis ühe osalejaga Rakke Kogudusest, 23. septembril koguduse üldkoosolek 12 osalejaga. Neil muudel sündmustel osales kokku 25 erinevat osalejat.

Kokku saime kolmanda kvartali statistikanimekirja 26 sündmust, kus osalejate arvu üles märgitud. Keskmiselt ühel sündmusel kaheksa osalejat. Väikseim osalejate arv 1 piirkonna nõupidamisel Kiviõlis 15. septembril ning suurim osalejate arv 16 ristimisel Ao Veskijärvel 15. augustil.

Kõigil neil sündmustel kokku oli vähemalt 36 erinevat osalejat, neist 33 täiskasvanut ja kolm last. Neist 36 erinevast osalejast olid 13 koguduse liikmed, 4 koguduse liikmete pereliikmed (kolm last ja üks ema), kuus koguduse sõbrad ja 13 külalised. Koguduse liikmete hulka on arvatud ka need 2 koguduse sõpra, kes said 19. augustil õnnistatud koguduse liikmeteks.

Külalised kõnelesid kolmel jumalateenistusel - 8. juulil Peeter Roosimaa ja Panainti Posmag Tartust, 19. augustil Mati ja Maie Murumaa, 16. septembril Viljar Liht jt Kohila kogudusest.

Kohvilauad toimusid kolmel külalistega jumalateenistusel, ristimisel ning ühe jumalateenistuse järel seoses koguduse liikme sünnipäevaga.

Kolmes palvetunnis ja kolmel jumalateenistusel vaatasime videoid.

15. augustil ristisime kaks koguduse sõpra ning 19. augustil õnnistasime kaks koguduse sõpra koguduse liikmeteks.

29.09.2018 pärast meestekonverentsi peatus Jägala joal
Kolmandas kvartalis avaldasime kaks blogipostitust ning postitasime 13 korral FB lehel Rakke Kogudus, 15 korral FB grupis Rakke Koguduse liikmed facebookis ning 3 korral Rakke Kogudusega seotud sündmustest FB grupis Rando laulude sõbrad.

Koguduse jumalateenistuste info ilmus Väike-Maarja valla infolehes augustis ja septembris.

Kokkuvõtte koostas Katrin oktoobris 2018.

No comments:

Post a Comment