Sunday, January 1, 2017

Rakke Koguduse aasta 2016

Hoolitse siis, et valgus, mis on sinu sees, ei oleks pimedus!
Luuka 11:35

Kogu 2016. aasta jooksul toimusid Rakke Koguduses regulaarselt jumalateenistused, osadussöömaajad, sotsiaaltöö koostöös Toidupangaga ning lastekirik. Hooldasime kiriku krunti ning noored käisid noortekatel Jõgeval ja Rakveres.

Jumalateenistustel käisid meile kõnelemas  EEKBKL peasekretär Tallinna Kalju Baptistikoguduse pastor Erki Tamm, Jõgeva Baptistikoguduse pastor Margus Kask ning teised toredad ja armsad külalised. Korduvalt käis meiega oma teadmisi jagamas Uue Testamendi professor teoloogiadoktor Peeter Roosimaa

Rakke Koguduse kodu uks märtsis 2016. Foto: Erki Tamm.
Kordamööda käisime Käsmus Heljal külas. Osaleti pastorite ja töötegijate koosolekutel. Rakke kiriku põlengust möödus 13 aastat ja sulgesime ühe pangakonto (mitte, et need kaks viimast nüüd omavahel seotud oleks olnud).

2016. aastal jätkasid Tiina, Eevi ja Rando mullu sügisel alustanud aastasel Virumaa Kutse Kooli kursusel Rakveres ning jätkus ka Kutse Kooli kogukonnaprojektiks kujunenud Rakke Koguduse Alfa kursus. Tiina ja Katrin jätkasid ka õpinguid Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris.

Nuutsaku pesapaik. Foto: Rakke Kogudus
Reede õhtust laupäeva õhtuni 8.-9. jaanuaril 2016 toimus meie Alfa kursuse väljasõit Nuutsakule koos Jõgeva Baptistikogudusega. Laupäeval kõneles meile Püha Vaimuga täitumisest külalislektor Toivo Pilli Tartust. Täname kõiki korraldajaid, osalejaid, toetajaid, kaasaelajaid ja eestpalvetajaid! Olge hästi väga õnnistatud!
Alfa kursuse lõpetamine 10.02.2016 Rakkes. Foto: Rakke Kogudus.
10. veebruaril said tunnistuse 10 Alfa kursuse lõpetajat​, kellest kaks olid koguduse liikmed, kolm koguduse liikmete pereliikmed ja viis väljastpoolt kogudust. Kursuse korraldamises osalesid pidevalt aktiivselt viis koguduse liiget ​ning üks eemalviibiv koguduse liige toetas aktiivselt eestpalvetega. Pikemalt ja põnevamalt kirjutasime Teekäija märtsinumbri artiklis "Alfalisi rohkem kui koguduse liikmeid".

Karupäev 14.03.2016 Rakkes. Foto: Rakke Kogudus.
14. märtsil toimus Rakkes kirikukorteris Karupäev, kuhu tuli 15 last. Kaasa oli lastel võetud nii pisikesi kui ka suuri karusid. Lapsi ootas ees mängukarude ja õhupallidega kaunistatud tuba ning kaetud toidulaud, kust loomulikult ei puudunud ka meepurgid ja karukommid. Sellesse päeva mahtus laule, võistkonnamänge, tõestisündinud lugu Margaretest, karupusle kokkupanemine, võistkondade väljamõeldud karujutud ning meisterdamine. Päev lõppes karutunnistuste üleandmisega ning lapsed said kaasa üllatusi. Aitäh lastekiriku õpetajale Merikesele ja tema tublidele abilistele Gätriinile, Chrisabel­ Merileele, Aksale ning paljudele toredatele lastele, kes aitasid toidulaua katmisel ning ruumide koristamisel. Lastele meeldis karupäev.

Foto: Rakke Kogudus.
Kevadel pärast Alfa kursuse lõppu liitusid meiega nõudepesumasin ja televiisor. Koguduse raamatukogu täienes aasta jooksul 48 raamatuga.

Kevadel taastusid ka Alfa ajal ära jäänud kolmapäevaõhtused palve- ja piiblitunnid, mis suve saabudes taas soiku jäid. Kevadistes palve- ja piiblitundides kõnelesid meile video vahendusel Aino TeekelMart MetsalaTimo Lige ja teised väärt sõnaga kõnelejaid.

Maikuus emadepäeval palusime Jumala õnnistust kuuele lapsele Avispea Vabakoguduse pastori Eerek Preisfreundi juhtimisel.

24.07.2016 Järva-Jaanis. Taustal "Isad ja pojad". Foto: Rakke Kogudus.
Pühapäeval 24. juulil Järva-Jaani Vaba Evangeeliumi "Peeteli" Koguduse 88. aastapäeval andsime edasi ka Rakke Koguduse tervituse. Seekord sõnalise, kuna muusika eest hoolitses Haapsalu Baptistikoguduse meesansambel "Isad ja pojad".

21.08.16 verivärske meesansambli esimene avalik ülesastumine Koeru Vabakoguduse aastapäeval koos külalismuusikutega. Foto: Rakke Kogudus.
Pärast Järva-Jaani koguduse aastapäeva hakkas ansambli "Isad ja pojad" eeskujust nakatatuna Koerus koos käima juba mullu tiksuma hakanud mõttest sündinud Koeru-Rakke-Peetri-Järva-Jaani meeste ühine vaimulik lauluansambel, mis jõudis juba vähem kui kuu aja pärast Koeru Vabakoguduse aastapäeval oma esimese avaliku ülesastumiseni, millest lõiguke õnnestus ka videole püüda.

11.09.16 jumalateenistus Rakkes. Foto: Rakke Kogudus.
Pühapäeval 11. septembril olid Rakke Koguduse jumalateenistusel külas Koeru-Rakke-Peetri-Järva-Jaani meeste ühise lauluansambli liikmed Ain Järva-Jaanist ja Peeter Peetri külast. Nüüd said koos Randoga kõlava kolmiku moodustanud meeste spontaanset esitust kuulda ka need Rakke Koguduse liikmed, kes Koeru aastapäeval ei olnud. Sügisel osalesid Rakke Kogudus ja MTÜ Ülistus partneritena Koeru Vabakoguduse projektis meesansambli tegevuse toetamisel. Tänaseks on ansambli tegevusulatus laienenud lõunasse Jõgeva ja Võiblani ning kasutatakse nime Kasekoor.

Kasekoori 2016. aasta kokkuvõte: Kohtla-Järvelt Aoni. Foto: FB

Augustis käisime Avispeal Anre Matetski teenistusel. Septembris vaatasime koguduse toas üheskoos Pildiraadiost otse piibliõpetaja Bayo Oniwinde teenistust Rakvere Karmelis, ühel jumalateenistusel käis muusika ja sõnaga teenimas Mati Murumaa ning ühel pühapäeval kogunesime koguduse asju arutama ümarlauda. Ümarlauas jagatud mõtete toel loodame koguduse tegevust edaspidi paremini korraldada.

Varasemad kolmapäevaõhtused palve- ja piiblitunnid asendusid sügisel alfalise Koidu veetavate laupäevaste videoõhtutega. Alustasime üheskoos hariva video-piibliõppe seeria vaatamisega teemal "Usk ja teadus".



Oktoobris vaatasime jumalateenistusel video vahendusel Allan Krolli jutlust Valguse Tee Vabakoguduses ning aasta lõpu poole veel mitmeid Valguse Tee Vabakoguduse jumalateenistusi Mart Metsala ja Peter Nordbergi jutlustega.

Oktoobrikuus elasime kaasa Rakke Robootikute ja Rando esimese plaadi projektidele Hooandja ühisrahastuskeskkonnas.

30.10.16 Rakke Koguduse aastapäeval pastorid palvetamas Rakke kogukonna eest. Foto: Rakke Kogudus.
30. oktoobril tähistasime Rakke Kultuurikeskuses Rakke Koguduse 80. sünnipäeva. Vaatasime tänutundes minevikku ja lootusrikkalt tulevikku. Muusikaga teenisid külalised Mustveest ja Koeru meesansambel. Merike ja tema noortetiim hoolitsesid aastapäeva ajal lastehoiu eest. Viimasel hetkel valmis ja jõudis aastapäevale ka suvel Pärnu Saalemi Vabakoguduses salvestatud Rando esimene plaat "Tuule tee. Rando laulud 1". Aastapäev tõi kokku suure osa Rakke Koguduse endisi ja praeguseid liikmeid ning sõpru, kellest väike osa on näha Google Photos poolt kokkupandud vahvas videokollaažis.


Oktoobrikuu lõpupäevil sängitasime Ao kalmistu liivamulda armsa venna Valdeku, kes pärast Rakke Kogudusest lahkumist tegi aastaid ustavalt Jumala riigi tööd Pärnu Saalemi Vabakoguduse diakonina.



Aastapäeval alguse saanud mõttest sündis üle aastate esimene Rakke Koguduse jõulujumalateenistus koostöös Rakke Kultuurikeskusega laupäeval 24. detsembril Ao kabelis. Laulis Koeru meesansambel "Kasekoor" ning kõneles Jõgeva Baptistikoguduse pastor Margus Kask. Kultuurikeskuse abiga oli soovijatele tagatud ka transport.

25. detsembril jätsime lahkuva aastaga hüvasti koguduse ühises jõululauas koos mitme omaseks saanud alfalisega.

Kokkuvõtte koostas jaanuaris 2017 Katrin, täiendasid mitmed koguduse liikmed. Kokkuvõtte koostamisel olid abiks Rakke Koguduse blogi, Facebooki leht ja fotod.


No comments:

Post a Comment