Sunday, December 6, 2015

Alfa kursus Rakke Koguduses 2015-2016

Jeesus ütles talle: "Mina olen tee ja tõde ja elu. Ükski ei saa minna Isa juurde muidu kui minu kaudu."
(Johannese 14:6)

Pikemalt ja põnevamalt loe Teekäija 2016. aasta märtsinumbri artiklist "Alfalisi rohkem kui koguduse liikmeid".

Miks Jeesus suri? 2.12.2015 Alfa tund. Foto: Rakke Kogudus.
Rakke Koguduses alustas Alfa kursus kolmapäeval 18. novembril kell 18. Esimesel korral tuli kokku 16 osalejat (ja mõned tited).

Üheskoos otsustasime Alfa tundidega jätkata ikka kolmapäevaõhtuti algusega kell 17.30.

Teises ja kolmandas Alfa tunnis oli mõlemal korral laua ümber 13 osalejat, sealhulgas liitus veel kolmandas tunnis üks uus osaleja, keda eelmisel kahel korral ei olnud.

Edaspidi ootasime kuni veebruarikuuni Alfa tundidesse neid kokku 20 erinevat inimest, kes vähemalt ühel kolmest esimesest tunnist kohal olid.

Grupiarutelu Alfa väljasõidul jaanuaris 2016 Nuutsakul.
Foto: Rakke Kogudus.
Rakke Koguduse Alfa kursuse kolm korraldajat käivad sellest sügisest üheskoos ka Rakveres Virumaa Kutse Koolis ning Kutse Kooli kolmandal sessioonil sai Rakke Koguduse Alfa kursusest ka Rakke Koguduse Kutse Kooli tiimi praktiline kogukonnaprojekt. Kogukonnaprojekti osalisele rahastuse toel korraldasime jaanuaris koos Jõgeva Baptistikogudusega Alfa väljasõidu Nuutsakule, kus uurisime kolmel loengul Püha Vaimu teemat koos mentor Toivo Pilliga, kes osales ka kursuse lõpetamisel veebruaris. Kursus koosnes kokku 15 loengust​ - 12 kolmapäevaõhtut Rakkes ja kolm loengut väljasõidul.

Alfa kursuse lõpetamine 10.02.2016 Rakkes.
Foto: Rakke Kogudus.
10. veebruaril said tunnistuse 10 Alfa kursuse lõpetajat​, kellest kaks olid koguduse liikmed, kolm koguduse liikmete pereliikmed ja viis väljastpoolt kogudust. Kursuse korraldamises osalesid pidevalt aktiivselt viis koguduse liiget ​ning üks eemalviibiv koguduse liige toetas aktiivselt eestpalvetega. Enamus lõpetajaid ja korraldajaid osalesid peaaegu kõigil loengutel.

Kahel viimasel loengul kogusime osalejatelt kirjaliku tagasiside. Osalejad hindasid kursust enamasti heaks või suurepäraseks, tehti ettepanekuid tuua teinekord rohkem näiteid ning korraldada kursust veel pikemalt st teha rohkem tunde. Mitmed osalejad on huvitatud neil kuulmata jäänud teemade kuulamisest, eriti väljasõidul käsitletud Püha Vaimuga seotud teemadest. Alfa kursus andis osalejatele eelkõige vastuseid ja teadmisi, mitmel osalejal tekkis huvi koguduse ja Piibli vastu ning muutusid arvamused ja suhtumised. Leiti ka suhet Jumalaga ja saadi päästetud. Osalenud soovitaksid Alfa kursusel osalemist ka oma sõpradele. Pikemalt saad lugeda tagasiside kokkuvõttest.

Alfa kursus on nüüdisaja populaarseim ristiusu põhitõdesid tutvustav kursus, mis loodi 20. sajandi lõpus Londonis Holy Trinity Bromptoni anglikaani koguduses. Lühikese aja jooksul on Alfa kursus levinud üle kogu maailma, kursusi peetakse juba rohkem kui 170 riigis. Kokku on sellel kursusel osalenud umbes 18 miljonit inimest üle maailma. Alfa kursusi korraldatakse pea kõigis kristlikes uskkondades - katoliiklastest, luterlastest ja baptistidest kuni nelipühi- ja karismaatiliste kogudusteni. Alfa kursusi peetakse sageli koolides, vanglates, isegi ärides. Alfa kursustel õpetatav on kokku võetav 15 loengusse. Kursuse loengud põhinevad Nicky Gumbeli raamatul „Elu küsimused“, Logos, 1999. (allikas: Eesti Alfa koduleht)

Rohkem infot Alfa kursuse kohta üldiselt ja osalejate lugusid leiad Eesti Alfa FB lehel ja inglisekeelsel Alpha FB lehel.

Meie Kutse Kooli tiimi mentor Toivo sõnastas enda muljed meie Alfa kursusest järgmiselt:
Väga tubli meeskond ja Kutse Kooli tiim. Toredad osavōtjad. Kokkuvōtteks: jumalakartus on tarkuse algus, nagu ütleb Raamat.
Kutse Kooli FB lehel saime sellised kiidusõnad:
Jälle üks suurepärane kogukonnaprojekt, mis sai Kutse Kooli meeskonna poolt teostatud. Rakkekad, oleme teiega koos väga rõõmsad!
Meie juhatuse esimees, Kutse Kooli tiimi ja Alfa korraldusmeeskonna liige Tiina võttis meie saadud mees- ja kogukonnakogemuse kokku järgmiselt:
Meeskonnatöö: korraldajad tunnustavad alfalisi Tunnistuste ja meenetega ja tänavad abilisi Tänukirjadega; alfalised tänavad korraldajaid tänukaartidega ja üheskoos tänatakse mentorit. Me kõik vajame kõiki.

Täname südamest kõiki osalejaid, korraldajaid, väljasõidukaaslasi Jõgevalt, mentor Toivot ja meie Issandat, kes lasi kõigel hästi korda minna.

Kui Sina seekord kohale ei jõudnud, aga tahaksid tulevikus Alfal osaleda, siis räägi sellest meile!

No comments:

Post a Comment